Dansk FN-film om miljøet vinder fornem amerikansk pris

Se mere om:

En danskproduceret film for FN har netop vundet hovedprisen, Award of Excellence, i miljø-kategorien ved den prestigefyldte Videographer Awards i USA.

Filmen blev vist første gang i forbindelse med FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon’s åbning af konferencen “UN Global Compact Leaders Summit” i New York lige før sommerferien. Mere end 1000 topledere fra private og offentlige organisationer var samlet for at diskutere, hvordan virksomheder kan bidrage til de globale mål for bæredygtighed.

Filmen handler om FN’s 17 mål for bæredygtighed herunder klimaforandringer, fattigdom og miljø, og den er blevet til i samarbejde mellem filmselskabet Citizen Dane og konsulentvirksomheden Sustania (en del af Mandag Morgen) – begge med hovedkvarter i Danmark.

-Det har været super spændende at lave en film, der ved hjælp af enkle men stærke virkemidler opfordrer erhvervslivet til handling i forhold til de globale mål, siger filmens instruktør, Marcus Mandal fra Citizen Dane. Den giver os en unik mulighed for at fortælle en vigtig og stærk historie til et globalt publikum. Vi håber, at filmen også fremover vil inspirere alle til at bidrage til en mere bæredygtig verden, tilføjer han.

Siger filmens instruktør, Marcus Mandal fra Citizen Dane.

Morten Nielsen, direktør for Sustainia, siger: “På kun to minutter skulle vi formidle FN’s ambitioner for en bæredygtig fremtid på en måde, der inspirerer virksomheder fra hele verden til at tage ansvar og handle. Vi søgte at skabe en følelsesmæssig forbindelse mellem publikum og FN’s globale agenda ved at benytte næste generation – en ung pige – som fortæller”.

Filmen kan ses her

FN Global Compact opfordrer virksomhederne til at vedkende sig ti universelt accepterede principper inden for menneskerettigheder, arbejdsrettigheder, miljø og antikorruption og samtidig støtte FN’s bæredygtighedsmål. Om filmen udtaler Carrie Hall, kommunikationschef i FN Global Compact:

Vi er begejstrede over, at filmen har fået prisen fra Videographer Awards. Sustainia og Citizen Dane har med kreativitet sendt et stærkt budskab til alverdens virksomheder. Vi oplever at flere og flere tager konkret handling og støtter den fælles kamp for at skabe en positiv fremtid

Bag Videographer Awards står the Association of Marketing and Communication Professionals (AMCP).

Fra optagelserne i København (foto:Citizen Dane)

Se mere om:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *